Ga naar de inhoud

Symposium Rol van Steenmeel in de boomkwekerij

  • door

Bron: DLV Plant
Wanneer: 12 feb 2015 van 13:00 tot 16:30.
Locatie: Alterra, Atlasgebouw (gebouw 104, zaal 1 en 2). Droevendaalsesteeg 4, 6708 PB Wageningen (kenmerkend gebouw met rasterstructuur)

Uitnodiging voor uit het interessante symposium ‘Rol van steenmeel in de boomkwekerij’ op donderdagmiddag 12 februari aanstaande. In het praktijknetwerk ‘Rol van steenmeel bij bodembetering in de boomkwekerij’, onderzoeken wij nu ruim een jaar het effect van toepassing van diverse soorten steenmelen.

Met 15 kwekers, 7 experts en diverse toeleveranciers wordt in dit praktijknetwerk gekeken naar bodemverbetering en worden daarvoor strategieën ontwikkeld. In de tien praktijkproeven binnen het netwerk testen we diverse soorten steenmelen. Inmiddels zijn de eerste resultaten bekend.
In de bijeenkomst op 12 februari laten wij zien wat steenmeel in de bodem en in het gewas doet. Ook worden de eerste resultaten en inzichten van het praktijknetwerk getoond. Gerard Korthals van het Centrum voor Bodemecologie geeft u een beeld hoe het met onze bodems is gesteld en waarom een actieve strategie van bodemverbetering onderdeel moet zijn van je bedrijfsvoering als kweker.

Chat openen
Hallo.
Waarmee kunnen we je helpen?